Back to All Events

Amsterdam (NL), Concertgebouw: Han Bennink & Joris Roelofs

TWO SETS!

Topklarinettist Joris Roelofs en Nederlands bekendste jazzdrummer Han Bennink vormen sinds enkele jaren een duo. Wat de twee gaan doen? Daar hebben ze het vooraf nooit over. Alles ontstaat op het podium.

Joris Roelofs en Han Bennink
'Je móet Han Bennink een keer zien in je leven', schreef The Guardian. Of met hem spelen natuurlijk. Sinds enkele jaren vormt de internationaal geprezen klarinettist Joris Roelofs een duo met Nederlands bekendste jazzdrummer. Roelofs heeft een ‘onvergelijkbaar mooie toon’, aldus De Telegraaf. En Bennink is volgens Het Parool ook na driekwart eeuw ‘in muzikale bloedvorm’. Wat de twee doen? Daar hebben ze het vooraf nooit over. Alles ontstaat pas op het podium, aldus Roelofs. ‘We spelen met melodie, ritme, dynamiek en textuur. We maken combinaties en afwisselingen tussen subtiel en grof, aangenaam en onaangenaam.’ Maar het resultaat smaakt altijd weer naar méér.