Back to All Events

Bergen (NL), Kranenburgh: A Tribute to Han Bennink.

Han Bennink komt nog één keer langs voor een bijzonder optreden in Kranenburgh! Tijdens deze matinee staat de alleskunner centraal in een bijzonder programma vol muzikale uitwisseling, een interview en film. Reserveer snel en kom genieten van experimentele jazz en grenzeloze creativiteit.

Programma
Film en interview | Unfinished Business, een korte film van Bojan Fajfric. Mariette Dölle interviewt Bojan Fajfric

Interview | Directeur Mariette Dölle interviewt Han Bennink 

Muziek| Optredens van Ben van Gelder & Reinier Baas | Han Bennink & Friends: Jorrit Westerhof (elektrische gitaar), Joris Roelofs (basklarinet/klarinet), Michael Moore (altsaxofoon/klarinet) en Ernst Glerum (contrabas)

Over de deelnemers
Bojan Fajfric is een beeldend kunstenaar en filmmaker die woont en werkt in Amsterdam. Hij is afgestudeerd aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en was resident aan de Rijksakademie in Amsterdam. In zijn films gebruikt hij juist het fictieve karakter van het documentaire genre, om te achterhalen waarom bepaalde handelingen, opvattingen of historische gebeurtenissen meer of minder herinnerd worden. Dit doet hij aan de hand van het naspelen en reconstrueren van deze gebeurtenissen. In 2017 verbleef hij een periode in het Luceberthuis te Bergen. Zijn ervaringen verwerkte hij op een associatieve manier in een film. Trailer Unfinished Business.

Saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas nemen het werk van jazz-grootheden als Duke Ellington en Thelonious Monk als basis voor hun improvisaties. Beide musici worden geprezen als megatalenten van de nieuwe lichting jazzmuzikanten. Het is daarom niet vreemd dat ze de afgelopen jaren allebei meerdere belangrijke prijzen en beurzen ontvingen. Video.

Han Bennink & Friends Met klarinettist/saxofonist Joris Roelofs vormt Han Bennink sinds twee jaar een vast duo. Onlangs waren ze samen te zien in de NTR Cultura-serie New Generation. Video. Bennink speelt al jaren samen met saxofonist/klarinettist Michael Moore en contrabassist Ernst Glerum in het ICP-orkest. Ook vormen zij gedrieën het ICP-Trio. Met gitarist Jorrit Westerhof vormde Bennink een duo, later met Michael Moore erbij, een trio.