Back to All Events

Amersfoort (NL), Theater Film Cafe De Lieve Vrouw: Beets/Bennink/Goudsmit/Jacobs

  • Theater Film Cafe De Lieve Vrouw 13 Lieve Vrouwestraat Amersfoort, UT, 3811 BP Netherlands (map)

Goudsmit, Beets, Jacobs en Bennink vormen een combinatie extraordinaire. Deze vier grootse persoonlijkheden uit de Nederlandse jazz gaan met swing, bebop, straight-up en impro-jazz de confrontatie aan. Alle vier hebben een indrukwekkende cv opgebouwd, met samenwerkingen met de grootste jazzmuzikanten, gastoptredens bij de bekendste bands en optredens in de mooiste zalen. Allemaal hebben zij een compleet andere achtergrond, maar bij alle vier klopt het hart voor de jazzmuziek.

Verwacht tijdens deze voorstelling altijd swingende interpretaties van de zorgvuldig geselecteerde stukken, waarbij de musici elkaar uitdagen om steeds weer andere invalshoeken te gebruiken en nieuwe wegen in te slaan. Telkens overtuigend en natuurlijk met respect voor de traditie.

Anton Goudsmit: gitaar, Peter Beets: piano, Ruud Jacobs: contrabas, Han Bennink: drums